Reisebrev fra to MG Venner på tur til Norsk MG Treff 2019 Sogndal.

Skrevet av: Kjetil Arnøy, publisert 20.08.2019

To biler fra Rogaland startet Onsdag formiddag på veien til Norsk MG Treff i Sogndal i lettskyet vær og god temperatur, i Etne stoppet vi for en matbit på Saltnes bakeri før ferden fortsatte mot Odda hvor vi overnattet på Tyssedal hotell.

Torsdag morgen skulle vi treffe 3 biler fra Agder senter inne i Odda, og mens vi ventet på dem dukket KjellReidar og Randi opp, de var på vei østover med en sort Mercedes som de høflig parkerte i god avstand til de flotte MG`ene.

Fra Odda kjørke nå 5 MG`er i strålende sol via Vikafjell til Sogndal hvor vi ble innkvartert på Sogndal folkehøyskole, og når alle var kommet i orden fikk vi servert betasuppe i spisesalen før vi rundet av dagen i grillhytta med noe godt i glasset.

Fredag staret litt litt skyet men det lettet fort, og vi la ut på en flott tur inn til Øvre Årdal hvor vi stoppet for å bunkre litt flytende til kvelden, deretter gikk turen til Svalheim gard i Utladalen hvor vi hadde lunch i det fri.

Når alle var gode og mette la 52 biler ut på en fantastisk tur over Tindeveien, en tur på 32km i mektig natur og på det høyeste 1315 moh., noen av oss kjørte nedom Solvorn og Walaker hotell hvor vi nøt kaffi og is i sola.

Da vi kom tilbake til Sogndal etter en 17 mil flott tur i nydelig vær fikk alle utdelt hver vår flaske MG øl;OLD SPECKELD HEN. Middagen denne dagen stod Spinnvilt for, de grillet og serverte de lekreste retter som nok de fleste vil huske i lang tid.

 

Lørdagens kjøretur gikk til Jostedalen og Breheim senteret, men siden været denne dagen tilsa at taket absolutt måtte være på,valgte noen av oss å stå over turen denne dagen og heller ta en tur inn til sentrum og spise lunch der.

Etter lørdags turen samlet damene seg i grillhytta med anseelige mengder Prosecco og koste seg i Ladys corner eller Det sprudlende hjørnet som det ble kalt denne kvelden.

Til Festmiddagen fikk hver bil utdelt en flaske rødvin med en litt skummel etikett og navnet Time waits for no one, og tradisjonen tro ble også denne kvelden avsluttet i grillhytta med der Finn stod for underholdningen med sin gramofon og 45 plater med musikk fra 50 og 60 tallet.

Søndag var tid for avskjed med nye og gamle venner og vi tok fatt på hjemveien i lettskyer oppholdsvær og selv om vi fikk noen dråper over Vikafjellet fikk vi nyte også denne dagen med taket nede, og mens de fleste tok strake veien hjem, valgte undertegnede og en bil fra Agder å ta en natt på Hovden før vi sa farvel og kjørte hver til vårt.

 

 

Norsk MG Treff var for oss førstegangs reisende en positiv overraskelse som garantert skal gjentas neste år på Lista.

 
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer