Reisebrev fra RMGC`s representant på Motorkonvoien 2019

Skrevet av: Kjetil Arnøy, publisert 11.06.2019

Gammelbilens venner stod for starten på Motorkonvoien ved Oljemuseet kl.8.00 Onsdag 5.Juni hvor Høyres ordførerkandidat ønsket et 30 talls biler god tur til Lillehammer. Første etappe gikk via Tau og Hjelmeland til Sand hvor vi møtte Haugaland veteranvognklubb, her ble det intatt lunch og ordføreren holdt en appell før vi fortsatte over Haukeli via Åmot og Høydalsmo til Morgedal hvor vi overnattet.

Andre etappe gikk fra Morgedal til Hønefoss,  oppmøtet var utfor Sjøormen kro og Vest-Telemark Motorhistoriske forening stod for starten som ble dekket av både lokalpresse og NRK. Noen av deltagerene hadde tidsriktig bekledning til fotografenes store fornøyelse.

Derfra gikk turen i strålende sol til Kongsberg hvor vi hadde lunch på Sakkerhusene ved inngangen til sølvgruvene.

Herfra fortsatte turen sammen med Kongsberg Automobilselskap til Burud hvor vi møtte konvoien fra Kristiansand. Det ble en mottakelse på Norsk samferdselshistorisk senter i Hønefoss,hvor vi også ovenattet.

Siste etappe stod Motorhistorisk klubb Ringerike og omegn for, og etter en appel fra ordfører Kjell Børre Hansen fortsatte konvoien til Gjøvik hvor Toten gammelbilkubb stod for lunch stoppen, de stilte med eget jazz band og Per Nysted stilte villig opp som gjeste sanger.

Deretter gikk turen inn til Lillehammer hvor vi ble innkvartert på Scandic hotell Lillhammer.
På lørdagen våknet vi til strålende solskinn og temeraturer på 20 tallet, hotellet hadde rigget opp 2 vaskeplasser utfor som flere av oss morgenfugler betnyttet oss av, og etter frokost dro en 10-12 ekvipasjer til Hamar hvor vi deltok på Hamarløpet som startet ved Vikingskipet og hadde felles målgang med Totenløpet, som hadde startet på Raufoss Amfi. Målgang og premieutdeling var på Biri Travpark.

Her var det mye flott å se av veterankjøretøy i alle størrelser og merker. Fram til Hamar hadde vår lille røde vært eneste representant av merke MG, men både i Hamar og på Biri var flere MG`er representert.

Fra Biri kjørte vi kortesje til Olympiaparken hvor hoved arrangementet foregikk, med utstilling, stands, BBQ og levende musikk, camp, eget kåseri telt med flere bok/motor relaterte kåseri, og ikke minst Motorsirkuset Wall of Death.
Lørdag kveld var det festmiddag i Birkebeinerhallen med Petter Scherven som vert, det var satt opp gratis transport fra hotellene til Olympiaparken med tidsriktige busser som gikk hele helgen, så det var enkelt å komme seg fra og til festmiddagen.

Søndag morgen startet vi hjemturen i et litt grått vær og noen regnbøyer,så taket fikk bli på helt til Vrådal hvor vi hadde siste overnatting på turen.

På siste etappe hadde vi et fantastisk vær, vi traff sikkert 25-30 stk Morgan som også var på vei hjem fra Norsk Morgan klubb si vårtur som i år var lagt til Rogaland. 
Det har vært fantastisk kjekt å delta i det største motor arrangement som har vært i Norge, godt selskap har mer enn veid opp for litt skiftende vær.


Under er det noen flere bilder fra den flotte turen:

Hernes:

 

Seljord

 

Kongsberg Sakkehusene

 

Konvoy fra Bergen og Toten Gammelbilklubb

 

Vikingskipet

 

Målgang Biri

 

 

Olympiaparken

 

 

 

På vei hjem , Vrådal

 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer